Fiskenuggets med griljermel og dip

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Fiskenuggets med griljermel og dip

over 20 min

Lunsj, Middag

Lag din egen panering med restebrødet - enkelt - og lag de beste fiskenuggetsene!

Ingredienser

  • 4 skiver brød, vi har brukt Norsk Fjellbrød
  • 400 g laksefilet
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 paprika
  • 1 egg
  • Salt og pepper
  • 1 beger rømme
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/2 ts sukker
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Del brødet opp i terninger. Om brødet ikke er ordentlig tørt, kan det stekes i tørr panne i et par minutter, evt. i stekeovn.
  2. Kjør brødet i en kjøkkenmaskin til du får ønsket størrelse på paneringen.
  3. Del laksefileten i biter på ca. 5 cm.
  4. Pisk egg i en skål.
  5. Vend laksebitene først i egg, så i brødsmuler, slik at de er panerte på alle sider.
  6. Stek nuggetsene gylne i en middels varm stekepanne med smør.
  7. Vask og skrell gulrot og paprika og kutt i passende strimler.
  8. Lag dressing med rømme, sitron og sukker. Smak til med salt og pepper.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler