Salmorejo

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Salmorejo

over 20 min

Lunsj, Middag

Strengt tatt en kald, kremete suppe, men den både lages med og serveres ved siden av godt brød, og får derfor plass på pintxosbordet vårt. Vi bruker den kalde suppa som et slags smør under spekeskinke og egg. Denne er deilig i sommervarmen!

Ingredienser

  • Toast loff
  • 100 gram olivenolje
  • 1 kilo tomater
  • 4 hardkokte egg
  • 100 gram spekeskinke
  • Ett fedd hvitløk
  • 200 gram tørket brød
  • Eddik
  • Salt

Slik gjør du

  1. Skrell tomatene og legg dem i blenderen sammen med hvitløk. Kjør til det er en jevn blanding.
  2. Legg til brødet, litt olje, eddig og salt og kjør blenderen igjen til du har en jevn masse
  3. La stå i kjøleskapet til den er kald
  4. Smør blandingen på en brødskive og topp med spekeskinke, egg og litt olivenolje

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler