captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

Collage_fb

Verdens Brøddag

16. oktober er Verdens Brøddag. Brød har en viktig plass i alle måltider, det er næringsrikt, velduftende og godt – men visste du at det er noe av det mest klimavennlige du kan spise?

Kornproduksjon har nemlig svært lave utslipp av klimagasser, i norsk landbruk er korn vinneren. Kornvarer inneholder høy energitetthet sammenlignet med andre matvarer. Brød gir med andre ord mye og god matenergi per kilo matvare, samtidig som brød gir mulighet til å mette mange. Tenker du grønt og miljøvennlig bør du derfor spise brød. Brød=Klimasmart mat!

Spis grovt!

Brød har en viktig plass i alle måltider, fra frokosten til kveldsmaten. Det er viktig for en hel verden – ikke minst er det er viktig for oss nordmenn. Derfor markerer vi hvert år Verdens Brøddag her til lands.

Grove brød er som kjent også godt for helsen, og myndighetenes kostholdsråd anbefaler at du spiser mer grove brød- og kornprodukter. Grovt brød gir deg viktige næringsstoffer og er en viktig kilde for kostfiber. Jo grovere brød, jo mer kostfiber, mineraler og vitaminer får du i deg.

Brød er en viktig del av norske tradisjoner landet rundt, selvfølgelig spiser vi brød på Verdens Brøddag!

Brødmat er blant de vanligste middagsrettene her til lands – se tipsene – god middag!

Brød_Fiskekaker_8

Nesten all mat blir bedre med godt brød – bli inspirert.

Brød_Tomatsuppe_1

Naturlig Sunt er en serie brød som oppfyller alle kravene vi stiller til et godt hverdagsbrød. Brødene har et høyt innhold av fiber og fullkorn, som anbefales som en del av den daglige kosten. Les mer.

Naturlig Sunt brødserie Bakehuset

Bakehuset har et bredt utvalg brød. Her finner du en oversikt over brødseriene våre og lokale favoritter.

Til nettsiden_

Gårsdagens brød kan bli morgendagens retter! Se tipsene til hva du kan gjøre med brødrestene dine.

EggiBrød_miljø1_ny