Marokkansk gryte og gourmetloff
over 20 min
Lunsj, Middag
Smakfull gryte som passer om du serverer en, to eller ti!
Ingredienser
- 1 kinesisk hvitløk
- 40 g revet ingefær
- 600-700 g gresskar
- 7 dl vann
- 2 grønnsaksbuljongterninger
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 3 dl fløte
- 3 ss tomatpuré
- 8-10 tørkede aprikoser
- 1 granateple
- Bladpersille
- 600 g grytekjøtt av lam
- Bakerens Utvalgte Gourmetloff
Slik gjør du
- Brun lammekjøttet i litt smør i en tykkbunnet kjele til det får stekeskorpe og ta det ut av gryten.
- Grovhakk hvitløk og riv ingefær. I samme kjele som du stekte kjøttet, steker du hvitløk og ingefær i olje til du kjenner aromaene.
- Skrell gresskaret, og fjern kjernen. Del opp i terninger og ha i kjelen sammen med vann og buljongterningene. Kok gresskaret mørt.
- Tilsett fløte, krydder og tomatpuré og kjør blandingen jevn med en stavmikser.
- Hakk tørket aprikos i terninger og ha dette i gryten. Ha så i lammekjøttet og la gryta putre i 20 minutter til.
- Topp med finhakket bladpersille og granateplekjerner. Server med gode skiver Gourmetloff.
Vel bekomme!