Eggs Benedict
over 20 min
Frokost, Lunsj, Middag
Prøv eggs benedict til helgefrokosten eller brunsjen! Eggs Benedict er en amerikansk rett med ristet brød som består av skiver av ristet brød, røkt skinke eller bacon og posjerte egg med hollandaise.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 4 skiver Gourmetloff
- 4 egg
- ca. 1 l vann
- 4 ss eddik, 7%
- 4 blader hjertesalat
- 4 skiver røkt skinke
- 1,5 dl Hollandaisesaus
Slik gjør du
- Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt. Gjør klar en bolle med isvann.
- Knekk ett og ett egg over i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en virvel i midten. Trekk kjelen av platen og ha i ett egg om gangen. La egget trekke i vannet, ca. 3-4 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp egget og legg det over i bollen med isvann. Ta deretter egget opp og la renne av på kjøkkenpapir.
- Tilbered hollandaisesausen etter anvisning på pakningen.
- Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Ringle olivenolje over brødskivene og stek på midterste rille ca. 5-8 minutter, til skorpen er sprø og gyllen.
- Legg brødskivene over på tallerkener og topp med hjertesalat, skiver av røkt skinke, posjert egg og hollandaisesaus. Smak til med finhakket gressløk og nykvernet pepper.
Vel bekomme!