Posjerte egg med chilismør

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Posjerte egg med chilismør

over 20 min

Frokost, Lunsj, Middag

En rett med inspirasjon fra Tyrkia. Når du har lyst til å lage en ekstra god frokost eller et lunsj.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 4 egg (posjerte)
  • 4 egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %

Hvitløksyoghurt:

  • 2 fedd hvitløk
  • 200 g gresk yoghurt

Chilismør:

  • 100 g smør
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 ts paprikapulver

Ved servering:

Slik gjør du

  1. Posjer eggene. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt. Gjør klar en bolle med isvann.
  2. Knekk ett og ett egg over i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en virvel i midten. Trekk kjelen av platen og ha i ett egg om gangen. La egget trekke i vannet, ca. 3-4 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp egget og legg det over i bollen med isvann. Ta deretter egget opp og la renne av på kjøkkenpapir.
  3. Finhakk hvitløk og rør inn i fresk yoghurt til hvitløksyoghurt. Sett kjølig frem til servering.
  4. Lag chilismør ved å smelte smør på lav varme. Trekk av platen og rør inn chiliflak og paprikapulver.
  5. Ha hvitløksyoghurten over i to skåler. Topp med posjert egg, chilismør, salt og finhakket bladpersille. Server med havre- og surdeigsbrød.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler