Thaisuppe med spicy krutonger
over 20 min
Lunsj, Middag
Middagstips! Enkel thaisuppe, så sterk du ha den,- med selvlagde krutonger som supplerer den gode thaismaken.
Ingredienser
Thaisuppe (4 porsjoner):
- ca. 15 g ingefærrot
- 1/2 chilli
- 1-3 fedd hvitløk
- 1 løk
- 2 bokser kokosmelk
- 5 dl. kyllingbuljong
- 2 rødløk
- 2 vårløk
- 1/2 spisspaprika
- 1/2 lime
- 1 ts fiskesaus
- 1 ts karri
- Fersk koriander
- Olje til steking
Krutonger:
- 3 skiver Julius Favorittbrød
- 3 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 1/2 chili
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss finhakket frisk bladpersille
Slik gjør du
Thaisuppe:
- Skjær løk, rødløk og vårløk i biter og stek det gult i pannen med litt olje på middels varme.
- Finhakk ingefær, chili (hvor sterk vil du ha suppen? Fjern frøene fra chillien om du vil ha en mildere variant) og hvitløk og stek det raskt opp
- Hell kokosmelk, kyllingbuljong karri og fiskesaus i kjelen under omrøring.
- Vask og rens spisspaprikaen og skjær den i biter, riv skall fra limen og tilsett.
- Smak suppen til med salt og pepper. La det koke i 15-20 minutter. Smak til med limesaft til slutt. Server suppen med hjemmelagde krutonger og litt hakket koriander.
Krutonger:
- Skjær brødet i skiver og deretter i små terninger.
- Hakk chilli (med frø for en sterkere variant), hvitløk og persille og bland sammen med olivenolje og salt i en bolle.
- Vend brødterningene godt i smaksblandingen.
- Legg brødterningene på et stekebrett med bakepapir.
- Stek i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter, eller til brødkrutongene er
sprø.
Vel bekomme!