Thaisuppe med spicy krutonger

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Thaisuppe med spicy krutonger

over 20 min

Lunsj, Middag

Middagstips! Enkel thaisuppe, så sterk du ha den,- med selvlagde krutonger som supplerer den gode thaismaken. 

Ingredienser

Thaisuppe (4 porsjoner):

  • ca. 15 g ingefærrot
  • 1/2 chilli
  • 1-3 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 2 bokser kokosmelk
  • 5 dl. kyllingbuljong
  • 2 rødløk
  • 2 vårløk
  • 1/2 spisspaprika
  • 1/2 lime
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ts karri
  • Fersk koriander
  • Olje til steking

Krutonger:

  • 3 skiver Julius Favorittbrød
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1/2 chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk bladpersille

Slik gjør du

Thaisuppe:

  1. Skjær løk, rødløk og vårløk i biter og stek det gult i pannen med litt olje på middels varme.
  2. Finhakk ingefær, chili (hvor sterk vil du ha suppen? Fjern frøene fra chillien om du vil ha en mildere variant) og hvitløk og stek det raskt opp 
  3. Hell kokosmelk, kyllingbuljong karri og fiskesaus i kjelen under omrøring.
  4. Vask og rens spisspaprikaen og skjær den i biter, riv skall fra limen og tilsett.
  5. Smak suppen til med salt og pepper. La det koke i 15-20 minutter. Smak til med limesaft til slutt. Server suppen med hjemmelagde krutonger og litt hakket koriander.

Krutonger: 

  1. Skjær brødet i skiver og deretter i små terninger.
  2. Hakk chilli (med frø for en sterkere variant), hvitløk og persille og bland sammen med olivenolje og salt i en bolle. 
  3. Vend brødterningene godt i smaksblandingen.
  4. Legg brødterningene på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter, eller til brødkrutongene er
    sprø.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler