Riskrem med pepperkaker
over 20 min
Dessert, Jul
Ingredienser
Oppskriften er laget med vår ferdige «Jeg elsker deig» pepperkakedeig som du finner i MENY-butikken din.
(Gir ca. 4 porsjoner)
Du trenger:
3-4 mellomstore knuste Pepperkaker
100 g multer
Riskrem
Ingredienser Riskrem:
Ca. 300 g risgrøt
2 håndfulle hakkede mandler
2 ss sukker
1⁄2 ts vaniljesukker (her kan fersk vaniljestang brukes)
1 1⁄2 dl kremfløte
Slik gjør du
- Kok opp risgrøt. Avkjøl grøten i kjøleskapet. Pisk kremfløte med sukker. Bland inn grøt i kremen til riskremen har fått ønsket konsistens, bland inn hakkede mandler. Smak til med sukker og vaniljesukker.
-
Finn frem glass eller dessertskåler.
Brekk 3-4 pepperkaker (antallet avhenger av hvor store pepperkakene er) opp i biter og legg dem i bunnen på glassene.
Dekk pepperkakebitene i hvert glass med et par store spiseskjeer krem og multer i lag. Multer kan også erstattes av andre bær, bringebær eller blåbær.
Klar til å nytes!