Ensaladilla

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Ensaladilla

over 20 min

Lunsj, Middag

Visste du at ensaladilla opprinnelig ble funnet opp av en belgisk kokk i Moskva? Med tiden er den blitt en klassisk spansk pintxo med potet, gulrot, tunfisk, majones og olivenolje. 

Ingredienser

  • Grovt brød
  • To bokser tunfisk
  • To gulrøtter
  • 250 gram poteter
  • 150 gram kikerter
  • 100 gram majones
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Pakk gulrøttene inn i aluminiumfolie og bak dem i ovnen på 250 grader i 90 minutter.
  2. La dem avkjøles, skrell dem forsiktig og del dem i små biter.
  3. Kok potetene og del dem i like små biter som gulrøttene.
  4. Legg kikertene i kokende vann i 10 sekunder før du tar dem opp og lar dem tørke.
  5. Bland poteter, kikerter og gulrøtter sammen med tunfisk, olivenolje, salt og pepper.
  6. Bland inn majones og la stå i kjøleskapet over natta.
  7. Server rause porsjoner på brødskiva.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler