Ensaladilla
over 20 min
Lunsj, Middag
Visste du at ensaladilla opprinnelig ble funnet opp av en belgisk kokk i Moskva? Med tiden er den blitt en klassisk spansk pintxo med potet, gulrot, tunfisk, majones og olivenolje.
Ingredienser
- Grovt brød
- To bokser tunfisk
- To gulrøtter
- 250 gram poteter
- 150 gram kikerter
- 100 gram majones
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Pakk gulrøttene inn i aluminiumfolie og bak dem i ovnen på 250 grader i 90 minutter.
- La dem avkjøles, skrell dem forsiktig og del dem i små biter.
- Kok potetene og del dem i like små biter som gulrøttene.
- Legg kikertene i kokende vann i 10 sekunder før du tar dem opp og lar dem tørke.
- Bland poteter, kikerter og gulrøtter sammen med tunfisk, olivenolje, salt og pepper.
- Bland inn majones og la stå i kjøleskapet over natta.
- Server rause porsjoner på brødskiva.
Vel bekomme!