6 smakfulle matpakker med Myk & Rund
Trenger du inspirasjon til matpakka? Her får du 6 serveringsforslag, både klassiske og nye, samt tipsene som sørger for at matpakka holder seg fristende og fersk.
Uansett om du smører til en hektisk frokost, skole, barnehage eller tur, så er det viktig med en matpakke som er fristende og smakfull. Fordi Myk & Rund holder seg saftig lenge, er det et ypperlig brødvalg når det er en stund til matpakka skal nytes. Følger du også noen smarte tips til hvordan du smører og pakker matpakka, er du garantert en fristende og fersk matpakke – hele dagen.
Barnas favoritter
Myk&Rund med ost, paprika og appelsin
Ost på brødet er en klassiker hos både store og små, men dessverre blir den raskt svett og lite fristende om du pakker matpakka feil. Legg Myk&Rund, paprika og ost hver for seg i matpakka. Ha matpakkepapir mellom hver osteskive og pakk dem inn i plastfolie. Har du et lite kjøleelement fra fryseren, kan du gjerne legge dette inntil matboksen – da holder osteskivene seg fristende enda lenger.
Egg og avokado er en annen klassisk matpakkevariant. I denne matpakka er det viktig å pakke alt i egne beholdere for å holde matpakken fristende. Eggene kan lett falle av skivene og gjøre matpakka grisete. Ha most avokado i en egen minibeholder og ta med en liten kniv. Vil noen av de yngste spise avokadoen ved siden av, kommer en skje også godt med.
Smaksfavorittene
Myk&Rund med skinke, druer og rødløk
Med druer og rødløk på skinkeskivene blir det raskt litt mer smak på matpakka. Legg druene og rødløken i hver sin beholder. Har du en vanntett beholder, kan du gjerne oppbevare rødløken i vann – da fjerner du litt av den skarpeste løksmaken. Ta gjerne med litt ekstra druer som du kan spise som et mellommåltid.
Myk&Rund med hummus og avokado
Dette er matpakka for deg som liker mye smak. Hummus kan du enten kjøpe ferdig eller lage selv. Pakk Myk&Rund samt hummus i egne beholdere. Ta helst med en hel avokado, og del den opp når du skal spise matpakka. Om du ikke har en hel avokado, kan du pensle den delte avokadoen med lime- eller sitronsaft for å holde den fersk. Behold steinen i avokadoen, så holder den seg fersk enda lenger.
Turfavorittene
Myk&Rund med morrpølse, rødløk og druer
Denne varianten tilbereder du når du raster. Morrpølse finnes i mange varianter, og er ypperlig turpålegg! Skjær skiver av pølsa når du pakker til turen (eller ta med pølsa hel – husk kniv). Det finnes også skårede varianter som er utmerket å frakte i tursekken. Pakk skiver av rødløk og druer i egne beholdere. Legg morrpølse i skiver på Myk & Rund, og pynt med rødløken og søte druer.
Myk&Rund med peanøttsmør og banan
Peanøttsmør har de siste årene blitt svært populært i Norge og smaker fantastisk sammen med banan. Denne matpakka er mer som et dessertbrød som kan spares til de lange turene og når du trenger noe ekstra godt for å fylle på energi. Brødene kan du smøre med peanøttsmør i matpakka, men vent med å ha på bananskivene til du skal spise for den blir raskt brun.