Seks høstskiver som gjør turen god
Høsten er en koselig tid, og vi har mange kvelder med innekos som venter oss. Men høsten betyr like fullt fantastiske uteopplevelser og turer i skog og mark. Her får du forslag til seks gode brødskiver,- som smaker ekstra godt rundt bålet og på tur.
Frisk luft, vakre farger og ikke minst turglede og mye aktivitet! Da er det viktig at turskivene smaker godt og gir deg det du trenger av energi og overskudd. Bruk det du har i kjøleskapet, og bruk fantasien. Det er så mye godt du kan lage på bålet (eller primusen)! Gjør klart det du kan på kjøkkenbenken hjemme når du pakker tursekken, kutt det som skal skjæres og pakk det i praktiske bokser, så har du deilig turmat på et blunk!
Vi har satt sammen seks forslag, til turmat som er enkel å lage, og som smaker ekstra godt når sulten trenger på.
1. Bruk høstens epler og plommer og lag en nydelig niste til høstturen! Finner du også noen blåbær på veien? ---> Havreskive med ost og eple
2. Når turen bringer skogens gull og måltidet blir et av de bedre! Stekt kantarell på brødskiven er et smakfullt måltid på høstturen. ---> Høstskive med kantarell og tyttebær
3. Ta med gårsdagens middagsrester i tursekken og lag et supergodt måltid ved bålet! ---> Restemat på bål
4. Fiskekaker er super bålmat og smaker godt brødskiva. Hvis du ikke har bålpanne, kan du tre fiskekakene på en pinne for å varme dem på bålet. Gøy for både liten og stor på tur! ---> Sandwich med fiskekake
5. Tilbered ostesmørbrødene på kjøkkenbenken hjemme - så er det gjort på null komma niks å lage et velsmakende måltid over bålet (eller primusen) på tur! ---> Ostesmørbrød på bål
6. Saftig kylling på brødskiva er godt påfyll - også dagen etter den er tilberedt. Bruk kyllingrestene fra gårsdagens middag og lag en luksusskive på tur. ---> Brødskive med kyllingrester
Se flere gode brødskiver som egner seg på tur – inspirasjon til gode måltider utendørs og ved bålet. ---> Turskiver
God tur!