Slik lykkes du med pølser på tur
Pølser er en naturlig del av påsketuren for mange. Her får du tipsene som sørger for at turmåltidet med pølser blir ekstra godt.
God mat rundt bålet kan være viktig for å holde den gode stemningen oppe på tur. Uansett om turen er lang eller kort, er det alltid fint å ha noe både store og små kan glede seg til. Pølser i alle ulike varianter gjør det enkelt å lage mat hele familien gleder seg til. Med disse enkle tipsene får du et ekstra godt pølsemåltid neste gang du er på tur.
Unngå brente pølser
Nesten alle har et minne om en pølse som er kullbrent på utsiden og iskald på innsiden. Legger du pølsene for nærme bålet, så vil de brenne før de blir varme. Hold pølsene litt lenger unna flammen og bruk lenger tid. Nyt roen ved å vente på maten, eller sett fast pinnen i snøen så slipper du å holde den. Du kan også snitte pølsene litt så de blir raskere varme på innsiden.
Mer enn wiener på termos
Pølser på termos er en god ide nesten uansett hvilke pølser du velger. Da varmes pølsene opp på veien til bålet, og så kan du gi dem en rask runde over flammene for å få den gode røyksmaken.
Doble bålpinner
Har du mange munner som skal mettes, er det en fordel om du kan grille flere pølser av gangen. Fest flere pølser på bålpinnene, så holder de seg på plass.
Ha med ulike varianter pølsebrød
Pølsebrød veier lite og tar ikke mye plass i sekken. Ta gjerne med to ulike varianter, så kan hver enkelt velge sin favoritt. For eksempel REALE pølsebrød med sesam og REALE grove pølsebrød. Funkygine Fiberstykker passer også ypperlig som pølsebrød.
Ta med variert tilbehør
Ketchup og sennep er selvskrevet tilbehør til pølsa, men også stekt løk, rå løk og rekesalat er populært hos mange. Tar alle med litt av turmaten i hver sin sekk, så trenger ikke vekten å bli for stor. Og forhåpentligvis er alt spist opp når det er på tide å gå tilbake.